Lectorenbijeenkomst Applied Science 2017

Datum:Woensdag 8 februari 2017
Tijd:11.00-16.00 uur
Locatie:Utrecht (exacte locatie volgt)
Doelgroep:Lectoren en medewerkers bij de lectoraten in het domein Applied Science
Thema:Financieringsmodellen voor praktijkgericht onderzoek
Kosten en inschrijving:Deelname aan de lectorenbijeenkomst is gratis, aanmelden is noodzakelijk. 
 

Thema

De Lectorenbijeenkomst 2017 stond in het teken van financieringsmodellen voor praktijkgericht onderzoek. Lectoraten krijg in steeds grotere mate te maken met (nieuwe) samenwerkingsverbanden voor onderzoeksprojecten en bijbehorende geldstromen. Hoe zorg je dat deze optimaal worden ingezet voor het onderzoek én het onderwijs dat je verzorgt? Kun je bijvoorbeeld onderwijsgelden inzetten in als contrafinanciering bij een subsidie-aanvraag? Hoe kun je publieke middelen inzetten ten behoeve van een vraag van commerciële partners? Door de inzet van studenten kun je de faciliteiten voor bedrijven tegen een gunstig tarief aanbieden, maar is dat geen oneerlijke concurrentie?Wanneer krijg je te maken met staatssteun en wat mag wel en niet op dat gebied? 

 

Sprekers

In het eerste deel van de bijeenkomst hebben twee sprekers kun kennis en ervaringen met ons gedeeld. Van beide presentaties is een verslag gemaakt met de belangrijkste punten uit de lezingen. Bekijk het verslag »


Cyriel Mentink
(Chemelot Innovation & Learning Labs)

Cyriel vertelde hoe CHILL inhoudelijk onderzoek verweeft met contractonderzoek in subsidieprojecten waarbij CHILL onderzoek doet voor bedrijven uit de regio.

Bekijk de presentatie van Cyriel »


Melvin K
önings (Lysias Groep)

Melvin Könings gaf ons een stoomcursus praktijgericht onderzoek en staatssteun: wat mag wel en wat mag niet? Wanneer kun je met staatsteunregels te maken krijgen? Waar moet je op letten bij het aangaan van nieuwe vormen van samenwerking?

Lysias heeft uitgebreide ervaring in het veld van staatssteun en helpt steungevers, -ontvangers en toezichthouders met alle staatssteunregels en ‑procedures.


Melving heeft geen gebruik gemaakt slides bij zijn lezing. Wel heeft hij een brochure over staatssteun van Lysias met ons gedeeld. 
Bekijk de brochure »


 

« terug naar vorige pagina